نشانی: خ آزادی، خ بهبودی، نرسیده به نصرت، ساختمان بنیامین، پ 145، طبقه 5، واحد 18- مجهز به (2) آسانسور و پارکینگ- تماس: 66097851 (7 خط), 66030825-021

دفتر مرکزی: 66097851     مرکز تعمیرات: 66097859   شعبه شرق :77978135   شعبه هفت تیر: 88836102   شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب 44153186 شعبه شمال 26721443  
شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

آموزش سوئیچ بین دو کارت گرافیک لپ تاپ

اگر شما نیز جزو آندسته از کاربرانی باشید که لپ تاپ مورد استفاده‌تان دارای دو کارت گرافیک است، حتما برای شما نیز جالب است که بدانید سوئیچ بین دو کارت گرافیک لپ تاپ چگونه ممکن است. همانگونه که می‌دانید وجود دو کارت گرافیک در یک لپ تاپ از آن دست فناوری‌هایی است که با هدف کاهش میزان مصرف انرژی در لپ تاپ ها خلق شده است. برای مثال در بسیاری از لپ تاپ های تولید شده، یک کارت گرافیک nVIDIA با یک گیگ یا دو گیگ رم و یه کارت گرافیک اینتل ۶۴ مگ رم وجود دارد که نهایت توان آن اجرای windows aero ویندوز ۷ است.

سوئیچ بین دو کارت گرافیک

در این گونه لپ تاپ ها معمولاً به صورت پیش‌فرض، کارت گرافیک مورد استفاده، کارت گرافیک اینتل است زیرا در قیاس با کارت دیگر، مصرف انرژی پائین‌تری دارد. اما در شرایطی که کاربر بخواهد به هر دلیل از کارت گرافیک انویدیا استفاده کند چگونه می‌تواند سوئیچ بین دو کارت گرافیک لپ‌تاپ را انجام دهد. در ادامه آموزش‌های مرتبط با این کار، ارائه شده است.

در این بخش آموزش مرتبط با سوئیچ بین دو کارت گرافیک لپ تاپ را با شما کاربران گرامی به اشتراک می‌گذاریم. پیش از هر چیز ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که درایور مرتبط با هر دو کارت گرافیک بر روی لپ تاپ شما نصب شده و فعال است. برای اطمینان از این موضوع نیاز به کار خاصی نیست و تنها کافی است تا برروی صفحه دسکتاپ خود کلیک راست نماییدو مطابق تصویر زیر به شما نشان داده خواهد شد که لپ تاپ شما برخوردار از دو کارت گرافیک است یا خیر. در تصویر زیر لپ تاپ استفاده شده دارای دو کنترل پنل برای کارت گرافیک است که یکی از آنها اینتل و دیگری nvidia است.

با این وضعیت در واقع ویندوز سیستم شما، خود از در اختیار داشتن دو کارت گرافیک مطلع است؛ از این رو نیازی به دستکاری تنظیمات کارت گرافیک لپ تاپ نیست زیرا دستگاه، خود به بهترین نحو جهت مصرف پایین انرژی برنامه‌ریزی می‌کند. اما ممکن است به دلیل استفاده از یک برنامه ما نیاز به کارت nvidia داشته باشیم. بنابراین برای سوئیچ بین دو کارت گرافیک لپ تاپ ، ابتدا به کنترل پنل nvida مراجعه می‌کنیم. (مطابق تصویر زیر). همانگونه که مشاهده می‌کنید در این صفحه به مراجعه به بخش global می‌توان مشخص کرد که آیا کارت گرافیک nvidia از نهایت ظرفیت استفاده کند یا خیر. گزینه موجود دیگر این است که کارت گرافیک لپ تاپ ظرفیت مورد نیاز را خودش انتخاب کند.

در کنار منوی global setting یک برگه به نام program setting وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد تا برنامه‌های موردنظرتان را –که می‌خواهید با استفاده از nvidia اجرا شوند را- اضافه add نمایید. البته اضافه کردن یک برنامه زمانی توصیه می‌شود که میزان استفاده شما از آن برنامه بالا باشد. در صورتی که میزان استفاده شما از یک برنامه پایین باشد راه دیگری وجود دارد. برای مثال در صورتی که بخواهید نرم افزار freemake converter را توسط nvidia اجرا کنید می‌توانید با یک کلیک راست، گرافیک آنرا تعیین کنید.

قابلیت دیگری نیز در دستگاه‌ها وجود دارد که امکان تعیین خروجی های کارت گرافیک لپ تاپ را به کاربر می‌دهد (مطابق تصویر زیر)

نکته‌ای جالب درباره کارت گرافیک های لپ تاپ

نکته جالب و شایان ذکر درباره کارت گرافیک های لپ تاپ آن است که یکی از این دو کارت گرافیک لپ تاپ، مسئول امور دسکتاپ است و  و دیگری – که البته قدرتمندتر نیز هست- مسئول گرافیک نرم افزارها است و با دسکتاپ ارتباطی ندارد. همین موضوع سبب می‌گردد تا کاربر از نهایت توان کارت گرافیک nvidia بهره‌مند گردد. در خروجی‌های کارت گرافیک نیز همین وضعیت برقرار است.

یعنی کاربر در صورت تمایل می‌تواند خروجی دسکتاپ را از کارت گرافیک اینتل برای یه تلوزیون یا پرژکتور استفاده کند و از خروجی دیگر کارت گرافیک nvidia برای تلوزیون یا مانیتوری دیگر استفاده کند و بدین‌ترتیب کنترل ۳ جا را در اختیار داشته باشد. اما مهم‌ترین قابلیت آن همین است که دو کارت گرافیک لپ تاپ به صورت همزمان کار می‌کنند اما وظایف مجزایی دارند. بنابراین توصیه می‌شود در صورتی که قصد خرید لپ تاپ را دارید به این ویژگی –برخورداری از دو کارت گرافیک- توجه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =