دفتر مرکزی: 66097851     مرکز تعمیرات: 66097859   شعبه شرق :77978135   شعبه هفت تیر: 88836102   شعبه جنوب: 55300568 شعبه غرب 44153186 شعبه شمال 26721443  
شعبه اسلامشهر و رباط کریم 56746602

۲۵ راه حل رفع مشکل عدم خواندن سیم کارت در گوشی

عدم خواندن سیم کارت در گوشی با وجود امکانات گسترده ای که دارند، توانایی ایجاد ارتباط از طریق شبکه تلفن همراه را دارند . به عبارت دیگر موبایل باید توانایی برقراری تماس تلفنی و ارسال پیامک داشته باشد. این توانایی در گوشی‌ ها به لطف سیم‌ کارت میسر می ‌شود. از اینرو می‌ شود ادعا کرد که سیم ‌کارت نقش اصلی را در فراهم آوردن امکانات ارتباطی برای  موبایل ایفا می کند . بنابراین عدم خواندن سیم کارت در گوشی ‌های تلفن همراه احتمالا جزو اساسی‌ ترین مشکلات برای کاربران است.

 

اقدامات اولیه هنگام مشکل نشناختن سیم کارت در گوشی سامسونگ

اگر پس از واردکردن سیم‌ کارت به گوشی خود متوجه شدید که سیم‌ کارت به‌ درستی کار نمی‌ کند، ابتدا به پیغام خطایی که روی صفحه نمایش ظاهرمی شود، توجه کنید . در صورتی ‌که ، با پیغام خطایی نظیر Insert SIM not readyیا  SIM error و … مواجه شدید ، معمولا اقدامات اولیه در مشکل عدم خواندن سیم کارت توصیه می شود :

  • با توجه به اجرای طرح رجیستری بر روی گوشی های تلفن همراه ابتدا از اصالت گوشی خود اطمینان حاصل کنید. اگر گوشی خود را به تازگی خریداری کرده اید مراحل انتقال مالکیت گوشی و فعال سازی گوشی را به شیوه صحیح انجام دهید.
  • ابتدا گوشی موبایل خود را خاموش کنید .
  • سیم‌کارت خود را از اسلات مربوط به آن خارج و مجددا وارد نمایید.
  • چنانچه مشکل همچنان پابرجا بود، سیم کارت دیگری را برروی گوشی خود امتحان کنید.
  • اگر گوشی شما دو سیم‌ کارته است، سیم‌ کارت فعلی خود را برروی اسلات دیگر قرار داده و نتیجه را مجددا بررسی نمایید.

دلایل عدم شناسایی سیم کارت

حال اگر با وجود اجرای اقدامات اولیه همچنان مشکل عدم خواندن سیم کارت را دارید می توانید دلایل آنرا در موارد زیر بیابید. دلایل متعددی در عدم خواندن سیم کارت ممکن است وجود داشته باشد که در زیر به چند مورد از آنها اشاره می کنیم.

  1. نشناختن سیم کارت به دلیل بد جا زدن سیم کارت و یا معیوب بودن آن باشد .
  2. پانچ کردن سیم کارت ممکن است باعث عدم خواندن سیم کارت شود
  3. مشکل سخت افزاری اسلات سیم کارت
  4. فلش زدن یا تعویض رام یکی از دلایل عدم خواندن سیم کارت است
  5. تنظیم نشدن خودکار شبکه
  6. رجیستر نشدن قانونی سیم کارت

رایج ترین راه حل ها جهت رفع مشکل شناسایی سیم کارت در اندروید

راه حل اول: ریستارت کردن گوشی

اگر سیم کارت جدید در گوشی قرار داده اید و با مشکل عدم خواندن سیم کارت مواجه شده اید، لازم است یک بار گوشی را ریستارت کنید تا سیم کارت جدید با گوشی شناسایی شود. یکبار گوشی را خاموش و روشن کنید. برخی از گوشی های اندروید تا زمانی که یکبار خاموش و روشن نشوند ، سیم کارت جدید را شناسایی نمی کنند.

راه حل دوم: باطری و سیم ‌کارت را خارج کنید

برای حل مشکل عدم خواندن سیم کارت گوشی را از شارژ خارج کنید و بعد از آن  باطری و سیم ‌کارت را خارج کنید. سپس ۳۰ ثانیه یا بیشتر صبر کنید و دوباره سیم ‌کارت و باطری را جایگذاری کنید.

راه حل سوم: از قرار گیری سیم‌ کارت در جای خودش (تنظیم) مطمئن شوید

شیوه قرارگیری سیم ‌کارت در جای مخصوص خود در گوشی باید مناسب باشد. ازآنجایی که قرار نگرفتن درست سیم‌ کارت می ‌تواند منجر به عدم شناسایی سیم‌کارت یا پرش آنتن شود لازم است که جای قرارگیری سیم ‌کارت بررسی شود.

راه حل چهارم رفع مشکل عدم خواندن سیم کارت: اپراتور شبکه را به صورت دستی انتخاب کنید

گاهی اوقات ممکن است به هر دلیلی تنظیمات شبکه تغییر کند مثلا نصب بعضی نرم‌ افزار‌ها می‌ تواند ناخواسته تنظیمات شبکه را تغییر دهد. این تغییر تنظیمات موجب قطع ارتباط گوشی می ‌شود. در این مورد با انتخاب اپراتور شبکه به صورت دستی مشکل حل خواهد شد.

برای این کار به قسمت تنظیمات و به مسیر زیر بروید.

 Wireless and Networks -> Mobile Networks -> Network Operators

بی‌سیم و شبکه >  شبکه‌های تلفن همراه >  اپراتور‌های شبکه

بعد از انتخاب مسیر می‌توانید اپراتور شبکه را به دلخواه انتخاب کنید. با انتخاب اپراتور طی چند ثانیه گوشی در شبکه ثبت می ‌شود و آنتن به گوشی برمی ‌گردد.

راه حل پنجم: حالت شبکه را به خودکار تغییر دهید

از تنظیمات گوشی به مسیر شبکه‌ های موبایل (Mobile Networks) بروید و سپس حالت شبکه (Network mode) در حالت خودکار (Auto) قرار دهید. این مسیر در بعضی گوشی‌ های اندرویدی متفاوت است. در این گوشی‌ های اندرویدی ابتدا به تنظیمات و بعد به مصرف داده (Data Usage) وارد شوید. سپس روی آیکن منو که در گوشه بالا و سمت راست قرار دارد بزنید و از آنجا به مسیر زیر بروید:

Cellular Networks > Preferred Network Type

شبکه‌های تلفن همراه >  نوع شبکه ترجیحی

در مسیری که در بالا ذکر شد بروید و تنظیمات شبکه را روی حالت خودکار قرار دهید . در این صورت مشکل عدم خواندن سیم کارت  برطرف میشود.

راه حل ششم: سیم‌کارت و جای قرار گیری آنرا تمیز کنید

با دقت ظاهر سیم ‌کارت را بررسی کنید. بررسی کنید قسمت طلایی سیم ‌کارت کثیف و جرم نگرفته باشد. در این صورت با استفاده از یک پارچه نرم و مقداری الکل سیم ‌کارت را کاملا تمیز کنید. جای سیم ‌کارت را با استفاده از دمنده هوا یا یک پارچه تمیز و نرم تمیز کنید.

راه حل هفتم عدم خواندن سیم کارت : تعویض سیم‌کارت

اگر سیم کارت خود را برش دهید یا سایز آنرا به مینی یا میکرو تبدیل کنید، غالبا منجر به سوختن سیم کارت می شود . در این صورت باید تعویض شود. چراکه دراین حالت سیم کارت کار نمی کند و چاره ای جز تعویض سیم کارت ندارید.

راه حل هشتم: سیم‌کارت را از گوشی خارج کنید و دوباره در جای خود قرار دهید

هنگامی که می‌خواهید سیم ‌کارت را درون گوشی خود قرار دهید یا از آن خارج کنید حتما آنرا خاموش کنید. در غیر این صورت این احتمال وجود دارد گوشی یا سیم‌کارت آسیب ببیند.

راه حل نهم: استفاده از وصله آریزا (Ariza Patch) (نیازمند روت)

وصله آریزا به عنوان یک وصله سیستمی در پاسخ به مشکلات آنتن دهی و عدم شناسایی سیم‌کارت در برخی گوشی ‌های اندرویدی تولید و توسعه داده شده است. این وصله به ویژه در مورد گوشی‌های قدیمی ‌تر سامسونگ موثر است. همچنین زمانی که گوشی اندروید بروزرسانی می ‌شود و پس از آن سیم ‌کارت را شناسایی نمی‌کند این وصله راه حل مشکل است. برای استفاده از این وصله گوشی اندروید شما باید روت شده باشد. همچنین برنامه Busybox  هم باید در گوشی نصب شود. پس از نصب Busybox، آریزا را دانلود و نصب کنید. پس از اتمام عملیات گوشی خود را ریستارت کنید.

راه حل دهم عدم خواندن سیم کارت : سیم‌کارت خود را تست کنید

تست کردن سیم ‌کارت به این صورت است که یک سیم‌ کارت دیگر با اپراتور یکسان را در گوشی خود قرار دهید و بررسی کنید که سیم ‌کارت توسط گوشی شناسایی می‌شود یا خیر. مثلا اگر سیم‌‌کارت شما همراه اول است یک سیم‌ کارت همراه اول دیگر را در گوشی خود قرار دهید. سپس وضعیت آنتن دهی و شناسایی سیم‌ کارت را چک کنید. اگر سیم‌ کارت جدید بدون مشکل شناسایی شد و همچنین سیم ‌کارت قبلی در گوشی جدید شناسایی نشد به احتمال زیاد موبایل سالم است و سیم‌ کارت اشکال دارد که باید تعویض شود.

راه حل یازدهم: حالت هواپیما را فعال و غیرفعال کنید.

حالت هواپیما را فعال و بعد غیرفعال کنید. حالت هواپیما همه ارتباطات آنتن و رادیو موبایل را قطع می‌کند پس لازم است بررسی کنید که اشتباها حالت هواپیما را فعال نکرده باشید.

راه حل دوازدهم: داده‌های اضافه در کَش اندروید را پاک کنید

شما می‌توانید در مسیر زیر فایل‌های کش موجود در گوشی اندرویدی خود را حذف کنید.

Settings > Storage > Internal Storage > Cached Data

راه حل سیزدهم: جای سیم‌کارت را بررسی کنید.

اگر جای سیم‌کارت خراب شده یا شکسته باشد به احتمال زیاد موجب ایجاد مشکلاتی در شناختن سیم‌کارت توسط گوشی می‌شود. در این موراد معمولا قسمت فلزی سیم‌کارت به پین‌های جای سیم‌کارت برخورد نمی‌کند و در نتیجه سیم‌کارت توسط گوشی شناخته نمی‌شود.می‌توانید برای حل این مشکل از وسایل ابتدایی مانند چسب نواری و فوم استفاده کنید . سپس با استفاده از ابتکار عمل خود جای سیم‌کارت را تعمیر کنید.

راه حل چهاردهم: جای خود را عوض کنید.

در بعضی مکان‌ها آنتن دهی وجود ندارد یا بسیار کم است و همین عامل سبب می‌شود که با عدم شناسایی سیم‌کارت توسط گوشی اشتباه گرفته شود.

راه حل پانزدهم عدم خواندن سیم کارت:

با مرکز خدمات مشتریان تماس بگیرید و مشکل خود را مطرح کنید.

راه حل شانزدهم: رادیو آنتن را یک بار خاموش و روشن کنید.

راه حل هفدهم: نرم‌افزار‌های مشکل ساز را حذف کنید.

گوشی را به حالت Safe Mode ببرید و به مدت ۲ تا ۴ ساعت استفاده کنید. اگر مشکل عدم شناسایی سیم‌کارت یا قطع ناگهانی سرویس از بین می‌رود احتمالا یکی از نرم‌افزار‌هایی که روی گوشی دانلود و نصب شده است این مشکل را ایجاد می‌کند.در حالت Safe Mode تنها نرم‌افزار‌های پیش فرض گوشی اجرا می‌شوند بنابراین شما می‌توانید نرم‌افزار‌های دانلود شده و نصب شده را به راحتی شناسایی و حذف کنید. حال اگر از قبل به نرم‌افزاری شک داشتید که علت مشکل عدم شناسایی سیم‌کارت است، ابتدا همان نر‌م‌افزار را حذف کنید. حال اگر مشکل حل نشد به سراغ دیگر نرم‌افزار‌های دانلود شده و نصب شده بروید.

راه حل هجدهم: بازگرداندن اطلاعات گوشی به داده‌های کارخانه

این راه حل باید در صورتی استفاده شود که دیگر راه حل های ارائه شده کار نکنند. چراکه بازنشانی گوشی به داده‌های کارخانه تمام داده‌های کاربر را پاک می‌کند و گوشی را به حالت اولیه کارخانه بر می‌گرداند. بنابراین توصیه می‌شود قبل از انجام اینکار از داده‌های خود یک فایل پشتیبان تهیه کنید. به تنظیمات گوشی مراجعه کنید سپس گزینه پشتیبان‌گیری/بازیابی را بزنید و بعد بازنشانی به داده‌های کارخانه را انتخاب کنید.

راه حل نوزدهم: خرابی کد IMEI را بررسی و اصلاح کنید.

راه حل بیستم: اندروید گوشی را بروزرسانی کنید.

به تنظیمات گوشی بروید. در منوی «بروزرسانی‌های سیستم» سیستم عامل اندروید گوشی خود را به‌روز رسانی کنید.

راه حل بیست و یکم: تنظیمات شبکه را به حالت پیش فرض برگردانید.

این عملیات تنظیمات شبکه گوشی اندروید شما را به پیش فرض کارخانه باز می‌گرداند. به مسیر زیر بروید و تنظیمات شبکه را ریست کنید.

Settings > Backup & Reset > Network settings reset

راه حل بیست و دوم: رام اورجینال گوشی را نصب کنید.

اگر روی گوشی خود رام کاستوم نصب کرده‌اید و این کار باعث عدم خواندن سیم کارت شده است، شما باید رام اورجینال را به گوشی خود برگردانید. آسان ‌ترین راه برای این کار استفاده از فایل پشتیبانی است که قبل از فلش کردن رام کاستوم از داده‌ های خود تهیه کرده بودید. در صورتی که فایل پشتیبان از داده‌های خود تهیه نکرده بودید رام اورجینال مخصوص به گوشی خود را از سایت سازنده دانلود کنید و در حالت ریکاوری رام اورجینال جدید را فلش کنید.

راه حل بیست و سوم: APN  پروتکل APN را به صورت دستی انتخاب کنید

در گوشی اندروید خود به مسیر زیر بروید:

Settings > Mobile Networks (or Wireless Networks) > Access Point Names

در مسیر ذکر شده یک APN با نام اپراتور سیم‌کارت خود بسازید و ذخیره کنید.

راه حل بیست و چهارم: وضعیت رجیستری گوشی خود را بررسی کنید.

راه حل بیست و پنجم: گوشی خود را تعویض کنید.

اگر گوشی آسیب فیزیکی جدی دیده باشد و یا آب به درون آن نفوذ کرده باشد احتمالا راهی به جز تعویض گوشی اندروید ندارید .هنگامی که گوشی خیس می ‌شود لازم است که باطری را خارج کرده و گوشی را خشک کنید. حتی بعد از خشک شدن، شاید تا مدتی سیم ‌کارت توسط گوشی شناسایی نشود که گذر زمان این مشکل را حل خواهد کرد. توصیه می شود که بعد از خشک شدن کامل گوشی، کمی زمان برای شناسایی سیم ‌کارت توسط گوشی اختصاص دهید تا مشکل عدم خواندن سیم کارت حل گردد.

تعمیرات گوشی سامسونگ

 

2 دیدگاه دربارهٔ «۲۵ راه حل رفع مشکل عدم خواندن سیم کارت در گوشی»

  1. كسي كه وقتشو گرفتي

    خوشم اومد هرجوری بود ٢۵ تا روش رو کفتی😅. کلا شاید ۵ تا روش واقعا تاثیرکذار نکفتی اخه چرا وقت ملتو میگیری مگه مردم چقدر کمتر از تو میدونن

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 8 =