مشکلات باطری موبایل و راههای جلوگیری از آن
باطری گوشی، یک منبع از انرژی الکتریکی است که بر اثر فعل و انفعالات شیمیایی در درون آن، انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. باطریها به دو نوع باطریهای یک بارمصرف و باطریهای شارژ شدنی تقسیم میشوند. باطریهای قابل استفاده در تلفن همراه، از نوع شارژ شدنی بوده و با استفاده از دستگاه شارژر مختص به خود توسط جریان برق شارژ میشوند و بنابر نوع استفاده کاربر از تلفن همراه، ساعتها تغذیه الکتریکی موبایل را فراهم میکند. موبایل بدون باطری کارایی ندارد و نمیتواند بازخوردی داشته باشد.
امروزه مسأله شارژ و مدت نگهداری شارژ باطری موبایل به خصوص با ورود گوشیهای هوشمند از دغدغههای مهم افراد به شمار میرود. این موضوع سبب شده هنگام خرید موبایل یا خرید باطری به این مهم توجه کنند. موبایل سامسونگ به عنوان یکی از پرطرفدارترین گوشی های موجود در بازار است. اما مشکلات باطری موبایل شامل این برند نیز می شود و مطالعه ی این مطلب برای افرادی که موبایل سامسونگ دارند و باطری گوشی سامسونگ آن ها با مشکل مواجه شده است مفید خواهد بود. این مقاله توسط کارشناسان تعمیر موبایل سامسونگ گردآوری و نگارش شده است.
انواع باطری موبایل
از ابتدای ساخت موبایل تاکنون چهار نسل از باطریها در آن مورد استفاده قرار گرفته است:
۱- باطری نیکل کادیوم
باطریهای «نیکل کادمیوم» یا «Nickel Cadmium» که اولین نسل از باطریهای قابل شارژ و قابل حمل بوده و امروزه تقریباً استفاده از آنها منسوخ شده است. از کاستیهای این نوع از باطریها حجم و اندازه بزرگ آنها بوده؛ ضمن آنکه در هنگام مکالمه به شدت داغ میکردند.
۲- باطری نیکل هیدرید فلز
نوع دوم باطریهای «نیکل هیدرید فلز» یا «Nickel Metal Hydride» میباشد که شباهت زیادی به باطریهای نیکل کادمیمی دارند با این تفاوت که وزن کمتر و ظرفیت بیشتری نسبت به آنها داشتند.
۳- باطری لیتیوم یون
نسل سوم، باطریهای «لیتیوم یون» یا «Lithium Ion» هستند که حجم و وزن کمتر آنها مزیت این نوع از باطریها نسبت به نسلهای پیشین بود. در اغلب گوشیهای امروزی از این نوع باطریها استفاده میشود. این نوع از باطری موبایل انرژی زیادی تولید میکند و با توجه به کاربرد گسترده گوشی موبایل، این نوع باطری ها مناسبتر و کارآمدتر از نسلهای پیشین بودند.
۴- باطری لیتیوم پلیمر
تحول در صنعت باطری موبایل با ساخت باطری نسل چهارم چهره جدیدی به خود گرفت. این نوع باطریها، باطریهای «لیتیوم پلیمر» یا «Lithium Polymer» هستند که قدرت بالا، حجم و اندازه کم و توانایی نگهداری شارژ بالا از مزیتهای آن به حساب میآید. این نوع باطریها از نظر اقتصادی و هزینه تولید، برای سازندگان تلفن همراه مقرون به صرفه نیست و معمولاً آنها از نسل سوم یعنی لیتیوم یونی استفاده میکنند و تنها گوشیهای شرکت اپل توانسته است این نوع باطریها را در تولیدات خود به کار ببرد.
مشکلات و عیبهای شایع در باطری موبایل
با وجود پیشرفتها در بهبود عملکرد و کارایی باطری موبایل؛ به دلیل آنکه استفادههای چند منظوره نیز از دستگاه موبایل افزایش یافته و برخی از مردم نیز روشهای استفاده صحیح از گوشیهای موبایل اطلاعی ندارند، باطری گاهی با مشکلات مختلفی مواجه میشود که در برخی مواقع این موضوع منجر به پایان عمر آن میشود. البته وجود باطریهای غیراستاندارد و تقلبی نیز از عواملی است که کاربران را با مشکلاتی مواجه میکند. در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض باتری گوشی سامسونگ با کارشناسان ما در نمایندگی سامسونگ تماس بگیرید. به طور کلی باطری موبایل ممکن است دچار مشکلات زیر شوند:
۱- خالی شدن شارژ باطری:
خالی شدن شارژ باطری و یا به عبارت دیگر عدم نگهداری شارژ، از مشکلات شایع در باطری گوشی است. این مشکل در گوشیهای هوشمند میتواند بر اثر استفاده زیاد برخی اپلیکیشنها از باطری باشد که با متوقف کردن آنها ممکن است این مشکل حل شود. در برخی مواقع نیز باطری کارایی خود را از دست داده و باید تعویض شود.
۲- باد کردن باطری:
باد کردن و تورم باطری از دیگر عیبهای شایع در باطری موبایل است. در باطریهای لیتیوم یونی به دلیل کم حجم بودن فضای درونی برای فعل و انفعالات شیمیایی، این مشکل شایعتر است. از جمله عواملی که باعث این مشکل میشود شارژ کردن مکرر باطری، مدت طولانی در شارژ بودن، استفاده از شارژر دیگر گوشیها و کار کردن با گوشی در زمانی که در شارژ میباشد، است.
۳- داغ شدن باطری:
گاهی اوقات هنگامی که گوشی در شارژ قرار دارد باطری آن به ندرت داغ میشود. استفاده از شارژر و کابل شارژ غیراستاندارد و شارژ بیش از حد باطری، از جمله عوامل ایجاد این مشکل است.